Behandelingen

Tandartsen

Bij onze tandartsen kunt u terecht voor periodieke controles, vullingen, wortelkanaalbehandelingen, kronen, bruggen, facings en het laten verwijderen van tanden of kiezen. Het maken van knarsplaatjes, gebitsbeschermers, en het laten bleken van tanden behoort ook tot de mogelijkheden. En natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor een (partiële) prothese of frame.

Implantaten worden bij ons in de praktijk geplaatst door Jan Dik. Implantaten zijn schroefjes in het bot, die voorzien kunnen worden van zowel kronen als bruggen. Maar protheses kunnen gemaakt worden op implantaten. Het zogenoemde klikgebit.

Vanzelfsprekend kunt u voor spoedgevallen ook terecht bij een van onze tandartsen.

Als laatste kunnen zij ook een bron van informatie zijn voor u. Heeft u wel eens ergens last van, zit er een afwijkende plek op uw mondslijmvliezen of tong waar u vragen over heeft, of heeft u bepaalde wensen voor uw gebit? Bespreek het. Dan bent u goed geïnformeerd en op de hoogte van de mogelijkheden.

Behandelingen voor kinderen

Kinderen van alle leeftijden kunnen bij ons terecht. Wij adviseren om kinderen vanaf de leeftijd van 2 jaar op controles te laten komen. En neem ze gerust een keer mee bij de controle van uzelf als ouder. Dan hebben zij al een keer kennis kunnen maken met de praktijk.

Jolinda is onze enthousiaste kindertandverzorgende. Als kinderen iets meer aandacht en tijd nodig hebben om te wennen in de praktijk of voor behandelingen, dan verzorgt zij dit traject met u en uw kind.

Mondhygiënisten

Onze mondhygiënisten staan voor u klaar om u en uw mondgezondheid te ondersteunen. Zij zorgen er samen met u voor dat de aandoeningen als gingivitis (tandvleesontsteking) en parodontitis (botontsteking) behandeld en voorkomen kunnen worden. En adviezen geven ten aanzien van de preventie van gaatjes valt in hun vakgebied. Zij geven u individueel advies ten aanzien van uw mondgezondheid en de relatie met uw algemene gezondheid. Zij zijn de professionals die tandsteen, plaque en aanslag boven het tandvlees, maar ook diep onder het tandvlees verwijderen. Niet alleen het onderhoud van tanden is belangrijk, ook het onderhoud van uw imlantaten. Het verdere takenpakket van onze mondhygiënisten bestaat uit de conditie van uw tandvlees en kaakbot in kaart brengen middels een parodontiumstatus, het evalueren hiervan en adviezen uitbrengen naar de tandarts.

Preventieassistentes

De preventieassistentes nemen de taken zoals poetsinstructies, adviseren ten aanzien van drink-/ en eetgewoontes en het sealen (lakken) van kiezen op zich. Ook mogen zij tandsteen verwijderen boven het tandvlees, zolang er geen sprake is van parodontitis (botontsteking). Voor kinderen en volwassenen met een beugel bieden wij tijdens de orthodontische behandeling, professionele reiniging aan door onze preventieassistentes.

Tandprothetici

Wij werken samen met het Barneveld Tandtechnisch Laboratorium (BTL) voor al het tandtechnische maatwerk. Hieronder vallen o.a. kronen, bruggen, facings, frames, protheses, bleekmallen, gebitsbeschemers en knarsplaatjes. Op donderdagochtend is Arjen Visser, tandprotheticus van het BTL bij ons in de praktijk aanwezig. Bij hem kunt u terecht voor zaken als (partiële) protheses, frames en implantaatgedragen protheses (klikgebit).

Mondzorg Schaffelaar

Hugo de Grootlaan 23A 
3771 HK Barneveld

Email: info@mondzorgschaffelaar.nl
Telefoon: 0342 - 422 698
Whatsapp: 06 - 51613332

Ontwikkeld door

© Mondzorg Schaffelaar - Privacy